
شینگل رولی یکی از ارزانترین مصالح برای پوشش بام و همینطور اجرای سقف شیبدار می باشد. برای اجرای سقف های شیبدار، انواع مختلفی از پوشش ها موجود است که هر یک دارای طرح ها و قیمت های متفاوتی هستند. یکی از پوشش های پرطرفدار برای اجرای سقف خانه ها، شينگل است که در طرح ها، رنگ بندی ها و ابعاد مختلفی تولید می شود. شينگل رولی همانطور که از نامش برمی آید، به صورت رولی است که با قیمت های به صرفه تری به مشتریان ارائه می شود.
در ترکیب شينگل های رولی، از نفت و قیر استفاده شده است و به طور کلی این نوع از شينگل ها نسبت به انواع دیگر، کیفیت پایین تری دارند، به همین دلیل با قیمت ارزان تری نیز به مشتریان ارائه می شوند. شينگل های رولی نازک هستند و برای استفاده در سقف مغازه ها، آلونک ها، گاراژ ها و به طور کلی سقف هایی که شیب کمی دارند، گزینه مناسبی می باشند. لازم است اشاره کنیم که شينگل های رولی برای سقف های مسطح کاربردی ندارند. در ادامه این مقاله از سایت بنیان سقف همراه ما باشید تا با مزایا، معایب، اصول نصب و هزینه استفاده از شینگل رولی در سقف ساختمان ها آشنا شویم.
شینگل رولی چیست؟
شينگل رولی از پوشش های مناسب برای سقف هایی با شیب کم است که ساخته شده از نفت و قیر می باشد. این نوع از بامپوش ها به صورت رول های صد متری به فروش می رسند. شينگل های رولی نسبت به دیگر پوشش های شینگل باریکتر، بزرگتر، ارزانتر و با دوام و ماندگاری کمتری هستند.
این نوع از پوشش های سقف شیب دار از نوع شینگل، در طیف های رنگی کاملی به مشتریان ارائه می شوند که افراد می توانند برای اجرای برخی سقف ها از آن ها استفاده کنند. معمولا نصب شينگل های رولی به صورت افقی می باشد.
تاریخچه تولید و اختراع اولین شینگل ها به قرن بیستم میلادی بازمی گردد و این بامپوش پرکاربرد و به صرفه برای اولین بار توسط مهندسین آمریکایی ساخته شده است. شینگل ها با توجه به متریالی که در ساخت آن ها به کار رفته است و همینطور طرح و ابعادی که دارند، در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند. یکی از انواع شینگل ها، شینگل رولی است که در این مقاله از سایت بنیان سقف به آن پرداخته شده است.
هزینه شينگل رولی چقدر است؟
پوشش سقف شینگل وابسته به نوع برند تولید کننده، کیفیت مواد اولیه شامل قیر به کار رفته در تولید پوشش شینگل، جنس لایه های به کار رفته در ساخت پوشش شینگل، برچسب دار بودن و یا نبودن پوشش، تک لایه و یا چند لایه بودن شینگل و … دارای قیمت های متفاوتی می باشد.
اما به طور کلی در میان پوشش هایی که با نام شینگل در بازار شناخته می شوند، شینگل رولی دارای کمترین و ارزانترین قیمت در بازار است. به همین دلیل سقف های شیبداری که با ورق های شينگل رولی اجرا شوند، از ارزانترین و کم هزینه ترین سقف ها شناخته می شوند.
لازم است اشاره کنیم که شينگل های رولی دارای نصب بسیار آسانی هستند و افراد مبتدی نیز می توانند بدون هیچ پیش زمینه اقدام به نصب آن بر روی سقف شیبدار نمایند. از همین رو برای نصب شینگل های رولی نیازی به نصاب نیست و این موضوع خود منجر به کاهش هزینه های ساخت و اجرای سقف شیبدار با شينگل های رولی می شود.
محل مناسب برای نصب شینگل رولی
شينگل های رولی به دلیل نازک بودن، دوام و ماندگاری پایینی دارند، به همین دلیل برای اجرای سقف ویلاها چندان گزینه مناسبی نیستند؛ اما می توان از شینگل های رولی برای اجرای سقف آلونک ها، مغازه ها و گاراژ ها و … استفاده کرد.
همانطور که اشاره کردیم نصب شينگل های رولی بسیار آسان است و همینطور بلافاصله پس از نصب، می توان از آن استفاده کرد. شينگل های رولی بر روی بام ساختمان های قدیمی و جدید شیب دار قابل اعمال هستند و هیچ محدودیتی در این زمینه ندارند.
مزایای شینگل رولی
اجرای شينگل رولی بر روی سقف های شیبدار با مزایایی همراه است که در ادامه به آن ها پرداخته ایم.
- شینگل های رولی از ارزانترین مصالح برای اجرای سقف های شیبدار هستند. این نوع پوشش ها نسبت به دیگر پوشش های شینگل موجود در بازار، از کمترین هزینه ممکن برخوردار می باشند.
- شينگل های رولی برای سقف های شیب دار با شیب کم مناسب هستند اما برای سقف های مسطح و فلت توصیه نمی شوند.
- نصب شينگل های رولی بر خلاف شینگل های سقفی که لازم است یکی یکی نصب شوند، در زمان کوتاهی قابل انجام است. برای نصب شينگل رولی کافی است سقف را از هر گونه علف های هرز، سنگ و کلوخ تمیز کنید و سپس پوشش شینگل رولی را بر روی آن پهن نمایید.
- شینگل های سقفی سنگین هستند، به همین دلیل دارای جا به جایی دشواری می باشند و حتما لازم است توسط نصاب نصب شوند. اما شینگل های رولی نازک هستند و وزن کمی دارند، به همین دلیل نصب آن ها نیز آسان است.
- استفاده از شينگل های رولی در اجرای سقف ساختمان ها، سبب می شود که آن ها در برابر صدمات و تلفات ایمنی بیشتری داشته باشند، چراکه در نهایت سازه سبک تر خواهد بود.
- شينگل های رولی انعطاف پذیری بالایی نیز دارند و قابل اجرا بر روی سقف های شیب دار با طراحی های متفاوت نیز هستند.
- شينگل های رولی در برابر نور آفتاب دچار تغییر رنگ نمی شوند و رنگ یکسان و ثابتی دارند.
- مواد اولیه شینگل های رولی که قیر و نفت است، با محیط زیست سازگار هستند و آسیب کمتری را به آن وارد می کند.
- شینگل های رولی در برابر تغییرات اقلیمی نیز مقاومت بالایی دارند.
- این نوع از بامپوش ها در برابر آتش سوزی نیز از مقاومت و پایداری مناسبی برخوردار هستند.
معایب شینگل رولی
شينگل های رولی در برابر مزایایی بسیاری که دارند، دارای برخی معایب نیز هستند که در این قسمت به آن ها اشاره کرده ایم:
- شینگل های سقفی در صورتی که آسیب ببینند و یا به دلایل مختلفی نیازمند تعمیر باشند، به راحتی قابل تعمیر و یا تعویض هستند. اما شینگل های رولی به دلیل اینکه به صورت یک تکه اجرا می شوند، در صورت بروز اتفاق و یا حادثه ای نیز دارای تعمیر سخت تری هستند.
- شینگل رولی در میان انواع شینگل ها از جذابیت کمتری برخوردار می باشند.
- شينگل های سقفی به طور متوسطه 20 سال و یا بیشتر عمر می کنند اما شينگل های رولی دارای طول عمر و ماندگاری کمتری در حدود 5 الی 8 سال هستند.
- پس از گذشت چندین سال از نصب شینگل های رولی، بر روی آن ها لکه های متفاوت رنگی ایجاد می شود.
شینگل های رولی برای سازه های مسکونی مناسب نیستند و غالبا از آن ها برای اجرای بام فروشگاه ها، سایه بان ها، گاراژ ها و … استفاده می شود. - شینگل های رولی را نمی توان بر روی شیب تند سقف های شیبدار نصب کرد و قابل اجرا بر روی سقف هایی با شیب کم می باشند.
اجرای شينگل رولی با بنیان سقف
بنیان سقف از مجموعه های فعال در زمینه اجرای سقف های شیب دار با انواع پوشش ها می باشد. در صورتی که در زمینه انتخاب پوشش مناسب برای اجرای سقف شیبدار سازه مورد نظر خود سوالی دارید، می توانید با مهندسین بنیان سقف در ارتباط باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
متخصصین مجموعه بنیان سقف به شما کمک می کنند تا متناسب با مشخصات سازه ای که دارید، ابتدا پوشش مناسب را انتخاب کنید و سپس اقدام به اجرای اصولی و درست آن نمایید. برای ارتباط با کارشناسان بنیان سقف از راه های ارتباطی درج شده در انتهای این مقاله استفاده نمایید.