مقالات تخصصی ویلا

تفاوت شینگل آسفالتی و شینگل کامپوزیتی چیست؟

تفاوت شینگل آسفالتی و شینگل کامپوزیتی چیست؟ طی سال های اخیر استفاده از متریال های جدید و پیشرفته فراگیر شده است، به همین دلیل شاهد عرضه محصولات جدیدی در زمینه های مختلف از جمله تولید پوشش مناسب برای سقف شیبدار به بازار هستیم.

یکی از این متریال مناسب برای پوشش سقف های شیبدار، پوشش شینگل است که از خاصیت آب بند بودن بسیار مطمئن، بهره‌مند است و در عین حال بسیار زیبا می باشد. همینطور با قیمت های به صرفه ای به مشتریان ارائه می شود که همین موضوع استقبال بالایی از پوشش های سقف شینگل را در پی داشته است.

شینگل ها با توجه به ترکیبات و طراحی که از آن برخوردار هستند، در انواع مختلفی وجود دارند که می توانید از میان آن ها، سبک مورد نظر خود را انتخاب کنید. دو نوع از شینگل های پرطرفدار، شینگل های آسفالتی و شینگل های کامپوزیتی پلاستیکی هستند که هر یک، از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار می باشند. در ادامه این مقاله قصد داریم تفاوت شینگل آسفالتی و شینگل کامپوزیتی را از نگاه مهندسین بنیان سقف برای شما عزیزان ارائه دهیم.

آشنایی با شینگل آسفالتی

یکی از انواع پوشش سقف های شیب دار، شینگل آسفالتی است که به عنوان یک پوشش باداوم و در عین حال به صرفه در میان افراد شناخته شده است. این پوشش به دلیل نصب آسان، مقاومت بالا در شرایط آب و هوایی مختلف، عایق حرارتی و صوتی، هزینه مناسب و … به خریداران پیشنهاد می شود.

شینگل های آسفالتی دارای طول عمر بالایی هستند و بین 20 الی 25 سال بدون مشکل کارایی دارند. این نوع از پوشش سقف شیبدار، انرژی را بیش از سایر انواع شینگل ها نگه می دارد که این موضوع خود منجر به صرفه جویی در مصرف انرژی می شود. شینگل های آسفالتی در طرح ها و رنگ بندی های متنوعی تولید و به بازار عرضه می گردند.

یکی از انواع شینگل های آسفالتی، شینگل فایبرگلاس است که در واقع شامل دو لایه می باشد. کفی این پوشش سقف شیبدار، فایبرگلاس می باشد که به عنوان یک لایه ضد آب در کفی این پوشش با استفاده از رزین نصب شده است. در لایه بعدی نیز آسفالتی که با دیگر مواد معدنی ترکیب شده است، قرار دارد.

شینگل های آسفالتی از نوع فایبرگلاس در برابر آتش مقاومت بالایی دارند و از پوشش های ضدآب شناخته می شوند. همینطور این پوشش ها در برابر بادهای شدید و طوفان مقاومت بسیار بالایی دارند، به همین دلیل گزینه انتخابی بسیاری از افراد برای اجرای سقف های شیبدار هستند.

آشنایی با شینگل کامپوزیتی

تفاوت شینگل آسفالتی و شینگل کامپوزیتی چیست؟

از دیگر انواع شینگل ها، شینگل کامپوزیتی است که به تازگی تولید شده و به بازار راه پیدا کرده است و به عبارتی قدمت آن بسیار کم‌تر از شینگل های آسفالتی می باشد.

شینگل های کامپوزیتی از پلاستیک بازیافت شده تولید می گردند؛ البته لازم است اشاره کنیم که شینگل های کامپوزیتی وابسته به کارخانه تولیدی آن ها از ترکیبات مختلفی ساخته می شوند. اما به طور کلی این نوع از پوشش سقف های شیبدار سخت‌تر و مقاوم تر از دیگر شینگل ها هستند، به همین دلیل طول عمر بالایی دارند.

تفاوت شینگل آسفالتی و شینگل کامپوزیتی چیست؟

همانطور که اشاره کوتاهی کردیم، پوشش سقف شیبدار از نوع شینگل دارای انواع مختلفی می باشد که دو مدل از آن ها شینگل های آسفالتی و شینگل های کامپوزیتی هستند. شینگل های آسفالتی دارای قدمت بیشتری نسبت به شینگل های کامپوزیتی می باشند؛ اما با این حال نیز این دو پوشش از سوی مردم بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند که در ادامه قصد داریم تفاوت شینگل آسفالتی و شینگل کامپوزیتی را بررسی کنیم.

1.تفاوت شینگل آسفالتی و شینگل کامپوزیتی در ترکیب اصلی

شینگل های آسفالتی در دو مدل شامل شینگل آسفالتی ارگانیک و شینگل آسفالتی فایبرگلاس تولید می شوند. شینگل آسفالتی ارگانیک به صورت دو لایه می باشد که لایه رویی آن آسفالتی و لایه زیرین آن لایه ای معمولی است. در مدل دوم یعنی شینگل فایبرگلاس لایه رویی شینگل آسفالتی و لایه زیرین به صورت فایبرگلاس تولید شده است.

شینگل های کامپوزیت پلاستیکی ساخته شده از مواد پلاستیکی بازیافت شده می باشد و در تولید آن ها هدف تولید پوششی از پلاستیک با طول عمر بیشتر و ماندگار تر است. این پوشش ها مشابه سنگ لوح ها و چوب های برش خورده طراحی می شوند اما بسیار سبک‌تر و مقرون به صرفه تر از آن ها هستند.

2.تفاوت شینگل آسفالتی و شینگل کامپوزیتی در طول عمر

تفاوت شینگل آسفالتی و شینگل کامپوزیتی چیست؟

شینگل های آسفالتی دارای طول عمر تضمین شده به مدت بیست سال هستند و می توانند در این مدت بدون هیچ مشکلی کار کنند. هر چند طول عمر شینگل های آسفالتی وابسته به نوع و میزان سختی آن ها با یکدیگر متفاوت است.

در حالی که عمر شینگل های کامپوزیتی، زمانی بین سی تا پنجاه سال می باشد. بنابراین اگر به دنبال اجرای پوشش سقف شیبداری هستید که طول عمر بیشتری داشته باشد، شینگل های کامپوزیتی گزینه مناسب تری هستند.

3.تفاوت شینگل آسفالتی و شینگل کامپوزیتی در خصوصیات و ویژگی ها

شینگل های آسفالتی ساخته شده از ترکیبات گرانول و مس اشباع شده هستند که همین متریال آن ها را در معرض رشد جلبک بر روی سقف شیبدار قرار می دهد.

در ساخت شینگل های کامپوزیتی از مواد مهار کننده رشد جلبک و قارچ استفاده شده است که این موضوع به سلامت سقف شیبدار کمک می کند. همینطور این شینگل ها وابسته به شرکت تولیدی، در ترکیب خود دارای موادی هستند که آن ها را به متریالی مناسب در برابر تابش نور شدید خورشید تبدیل کرده است و در برابر آفتاب سوزان مقاومت بیشتری را از خود نشان می دهند.

این ویژگی برای مناطقی که دارای آب و هوای گرم هستند، مناسب است چراکه این نوع پوشش در اثر قرار گرفتن در برابر نورخورشید، دچار خرابی و یا تغییر رنگ نمی شود و بر روی سطح آن خراش و یا شکستگی ایجاد نمی گردد.

4.تفاوت شینگل آسفالتی و شینگل کامپوزیتی در تاثیرات محیط زیستی

در پشت شینگل های آسفالتی یک لایه کاغذی در نظر گرفته شده است که ضرر چندان زیادی برای محیط زیست ندارد. اما ترکیبات پوشش شینگل های آسفالتی از نوع فایبرگلاس برای محیط زیست مضر است.

در کنار این توضیحات باید بگوییم که شینگل های کامپوزیتی دارای تاثیرات مثبتی برای محیط زیست هستند، چراکه همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم از مواد بازیافتی تولید می شوند. استفاده از پلاستیک های بازیافتی برای تولید شینگل های کامپوزیتی از انباشت شدن پلاستیک های بی مصرف و آسیب به محیط زیست جلوگیری می کند.

5.تفاوت شینگل آسفالتی و شینگل کامپوزیتی در هزینه

تفاوت شینگل آسفالتی و شینگل کامپوزیتی چیست؟

شینگل های آسفالتی در مقابل دیگر پوشش های سقف شیبدار، ارزان‌تر هستند. همینطور این پوشش ها در برابر پوشش شینگل از نوع کامپوزیتی نیز از قیمت های کمتری برخوردار می باشند.

اما اگر بخواهیم هزینه پرداخت شده برای خرید پوشش آسفالتی یا کامپوزیتی را در برابر طول عمر آن ها مقایسه کنیم، با اینکه پوشش های شینگل کامپوزیتی از پوشش شینگل آسفالتی گران‌تر است، اما در طولانی مدت اقتصادی تر می باشد؛ چراکه ممکن است شما در ابتدا هزینه بیشتری را برای خرید و اجرای این پوشش صرف کنید اما به دلیل طول عمر بالاتری که دارد، از توجیه اقتصادی برخوردار می باشد.

نصب پوشش شینگل چگونه است؟

شینگل ها از هر دو نوع آسفالتی و کامپوزیتی دارای نصب آسان و سریعی می باشند و بلافاصله پس از نصب نیز قابل استفاده خواهند بود. همینطور از مزیت پوشش سقف های شیبدار شینگل این است که قابل اجرا بر روی بام ساختمان های قدیمی و جدید شیبدار هستند و هیچ گونه محدودیتی برای اجرای آن ها وجود ندارد.

پوشش های آسفالتی و کامپوزیتی در شرایطی که تغییرات جوی و اقلیمی اتفاق می افتد، مقاومت خوبی دارند و دچار خرابی نمی شوند. از سویی دیگر این دو نوع از پوشش سقف های شیبدار در طرح ها و رنگ بندی های متفاوت و متنوعی تولید می شوند و می توانید از میان طرح های متنوع آن، نوع مناسب را با طراحی نمای ساختمان خود انتخاب کنید.

پوشش های آسفالتی و کامپوزیتی بسیار با دوام هستند و به دلیل وزن سبک برای تمامی ساختمان ها، از جمله ساختمان هایی که دارای فونداسیون ضعیف می باشند و تحمل بار اضافی را ندارند نیز گزینه مناسبی به شمار می روند.

از دیگر ویژگی های مهم شینگل های آسفالتی و کامپوزیتی این است که انعطاف‌پذیر هستند و قابل اجرا بر روی تمامی سقف ها می باشند و به راحتی زوایا و قسمت های مختلف یک بام را پوشش می دهند.

اجرای پوشش سقف شینگل با بنیان سقف

در این مقاله از سایت بنیان سقف سعی کردیم تفاوت شینگل آسفالتی و شینگل کامپوزیتی را بررسی کنیم تا شما بتوانید پس از بررسی این تفاوت ها، تصمیم گیری بهتری برای انتخاب متریال سقف شیبدار خود داشته باشید. همانطور که مشاهده کردید، شینگل های آسفالتی و کامپوزیتی از نظر ترکیب مواد سازنده، طول عمر، هزینه، همسویی با محیط زیست و … با یکدیگر متفاوت هستند و انتخاب نوع مناسب وابسته به شما می باشد.

در صورتی که برای انتخاب، نصب و اجرای سقف های شیب دار با پوشش شینگل آسفالتی و پوشش شینگل کامپوزیتی تردید دارید، می توانید از مهندسین بنیان سقف مشاوره دریافت کنید. برای ارتباط با گروه مهندسین مجموعه بنیان سقف از راه های ارتباطی درج شده در انتهای وبسایت استفاده کنید.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *