
طراحی سقف های شیبدار چگونه است؟ از عوامل مهم در ساخت یک ساختمان، توجه به طراحی سقف آن می باشد. سقف خانه های ویلایی را هم می توان به صورت مسطح و هم به صورت شیروانی ساخت. در گذشته ساخت سقف های شیب دار، بیشتر در مناطق و شهرهای شمالی کشور رواج داشت؛ اما امروزه به دلیل توجه مردم به زیبایی سقف های شیبدار، ساخت این نوع سقف ها در تمامی مناطق کشور دیده می شود. در ادامه این مطلب از سایت بنیان سقف قصد داریم به یک سؤال پرتکرار شما عزیزان در مورد طراحی سقف های شیبدار پاسخ دهیم.
معرفی سقف های شیبدار
به سقف هایی که بین 30 تا حداکثر 70 درجه شیب داشته باشند، سقف های شیب دار گفته می شود. امروزه سقف های شیبدار به عنوان یکی از بهترین و پر استفاده ترین انواع سقف ها در ایران شناخته می شوند.
در گذشته غالبا از سقف های شیب دار، برای مناطق بارانی و شهرهای شمالی کشور استفاده می شد و دلیل این موضوع جلوگیری از تجمع آب برف و باران بر روی سقف خانه ها بود؛ کارایی این سقف ها در جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به داخل خانه ها سبب شد که اغلب ساکنین در شهرهای شمالی، سقف خانه های خود را به صورت شیبدار طراحی کنند.
با گذشت زمان، امروزه مردم در دیگر مناطق کشور نیز مایل هستند که سقف خانه های خود را به صورت شیبدار طراحی کنند و روز به روز نیز به طرفداران سقف های شیب دار اضافه می شود.
سقف های شیبدار نسبت به سقف های مسطح نیازمند مراقبت کمتری هستند و اجرای آن ها بسیار مقرون به صرفه است؛ ضمن اینکه می توان برای طراحی سقف های شیب دار از پوشش های متنوعی استفاده کرد که علاوه بر جلوه بصری، عایق مناسبی برای صوت، حرارت و برودت هستند و از هدر رفتن انرژی جلوگیری می کنند.
امروزه از طراحی سقف های شیبدار برای ویلاها، سالن های ورزشی، سوله، آلاچیق، انبار، دامداری، مرغداری، کارگاه ها و … استفاده می شود.
انواع پوشش مناسب برای طراحی سقف های شیبدار
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، برای طراحی سقف های شیبدار می توان از انواع پوشش مناسب برای سقف های شیروانی استفاده کرد.
از رایج ترین پوشش سقف های شیبدار می توان به شینگل، ورق پی وی سی (PVC)، تخته او اس بی (OSB)، اندولین و اندوویلا فرانسه، تاپ تایل، اکروتایل، پلی کربنات، عایق ساختمانی، ساندویچ پنل و ورق طرح سفالی، ایزوگام و عایق، ایرانیت و … اشاره کرد. شما می توانید برای طراحی سقف های شیبدار با هر کدام از پوشش های نامبرده با مجموعه بنیان سقف همکاری کنید.
نحوه طراحی سقف های شیبدار چگونه است؟
در طراحی سقف های شیب دار می توان سقف خانه ها را به صورت شیبدار ساده که دارای دو نوع، یک یا دو شیب می باشد، طراحی کرد. نوع دومی از سقف های شیب دار نیز وجود دارد که دارای چند شیب هستند و اصطلاحا به آن ها چند بر گفته می شود.
طراحی سقف های شیبدار متناسب با خواسته و سلیقه شما و بودجه ای که برای اینکار در نظر گرفته اید، قابل انجام می باشد. انتخاب سقف شیبدار مناسب با طراحی ساختمان شما، وابسته به تخصص و مهارت طراح نیز می باشد و لازم است متناسب با آب و هوای منطقه محل قرار گیری ویلا، از متریال مناسبی برای پیادهسازی سقف شیبدار استفاده نماید.
برای دریافت نتیجه ایده آل از طراحی سقف های شیبدار، لازم است حتما با افراد آگاه و متخصص در این زمینه همکاری کنید. کارشناسان بنیان سقف می توانند راهنمای خوبی برای شما عزیزان در این زمینه باشند.
طراحی سقف های شیبدار چگونه است؟
سقف های شیروانی و شیب دار دارای مزیت های بسیاری هستند که از مهم ترین آن ها می توان به استحکام بالا در برابر آتشسوزی و زلزله اشاره کرد. پوشش های مورد استفاده برای سقف های شیبدار معمولا بر روی خرپای فلزی و یا چوبی قرار می گیرند. همینطور سقف های شیروانی قابل پیادهسازی بر روی سقف های بتنی یا طاق ضربی نیز هستند. در ادامه جزئیات مرتبط با مراحل طراحی سقف های شیروانی را آورده ایم :
مرحله اول : آهن کشی سقف شیبدار از مراحل طراحی سقف های شیبدار
برای انجام صحیح آهن کشی سقف های شیروانی، نیاز به حداقل شیب مناسب تا 32 درجه می باشد. پس از جاگذاری و قرار دادن ستون ها و خرپاها، نوبت اجرای فریم کشی پروفیل ها خواهد بود. برای آهن کشی سقف های شیب دار عمدتا از پروفیل های 30*60 با فاصله 70 الی 80 سانتی متری از یکدیگر استفاده می شود. افزایش و یا کاهش فواصل نامبرده وابسته به سازه است که می توان آن را کم و یا زیاد کرد.
زیرسازی سقف های شیبدار برای ایجاد نشیمنی مناسب ضروری است که برای آن دورتا دور فضای مورد نظر را با استفاده از پروفیل فلزی و یا چوبی، کلاف ایجاد می کنند. کلاف ها با استفاده از اتصالات مناسب به سازه متصل می شوند تا در اثر نیروهای جانبی همچون باد جدا نشوند.
در نظر داشته باشید که سقف های شیبدار در ایران به چندین روش اجرا می شوند و زیرسازی آن ها متناسب با نوع طراحی سقف های شیبدار قابل اجرا است. برای مثال زیرسازی سقف های شیبدار یک طرفه، دو طرفه، چند طرفه و یا مخروطی با یکدیگر متفاوت می باشد و بدیهی است به یک شیوه اجرا نمی شوند.
مرحله دوم : عایق بندی سقف
پس از اتمام آهن کشی سقف های شیبدار، نوبت مرحله عایق بندی سقف است. برای عایق بندی سقف های شیبدار از عایق هایی شامل توری مرغی، پشم شیشه، کارتن پلاست، پشم سنگ و … استفاده می شود.
برای اینکار ابتدا توری مرغی بر روی سقف بسته می شود تا دیگر عایق ها شامل پشم سنگ، پشم شیشه و … را در جای خود ثابت نگه دارد. در برخی موارد همچون اجرای سقف شیبدار سالن های مواد غذایی و دامداری ها که نیاز به شستشوی سقف شیبدار است، به جای توری مرغی از کارتن پلاست استفاده می گردد.
لازم است اشاره کنیم که عایق بندی سقف های شیبدار نیز باید متناسب با پوششی که برای سقف شیبدار انتخاب شده است، انجام شود. به عنوان مثال در صورتی که برای پوشش سقف های شیبدار پوشش شینگل انتخاب شده باشد، عایق بندی سقف با چوب های OSB گزینه مناسبی خواهد بود.
مرحله سوم : اجرای پوشش سقف شیروانی از مراحل طراحی سقف های شیبدار
پس از اتمام مراحل عایق بندی سقف، پوشش سقف های شیبداری که کارفرما پس از مشورت با طراح پروژه، انتخاب کرده است، بر روی نمای سقف اجرا می شود.
برای اینکار ورق های شیروانی به صورت طولی و توسط دستگاه فرز برش داده می شوند و سپس مورد استفاده قرار می گیرند. پوشش های تهیه شده برای سقف شیبدار مستقیما بر روی قسمت افقی روی شاه تیرها یا ستون که به خرپاهای پشت بام وصل شده است، قرار می گیرند. به ترتیب از لبه های بیرونی ورق ها می توان آن ها را نصب کرد به طوری که با یکدیگر همپوشانی داشته باشند.
برای افزایش مقاومت پوشش های سقف شیبدار در برابر ورود باد، باران و گرد و خاک، انتهای هر قسمت با نوار چوب و یا پلاستیک بسته می شود.
توجه
برای پوشش سقف های شیبدار شما گزینه های متنوعی دارید؛ لازم است برای انتخاب پوشش مناسب برای سقف خانه خود از مهندسین بنیان سقف راهنمایی دریافت کنید.
هرکدام از پوشش هایی که برای سقف های شیروانی مورد استفاده قرار می گیرند، دارای مزایا و معایبی هستند؛ به عنوان مثال ورق های پی وی سی به دلیل شفافیت، نور را به داخل خانه هدایت می کنند و نسبت به ورق های فلزی ارزانتر و سبکتر هستند اما دوام خوبی در برابر وزش باد های شدید ندارند. لازم است شما از مزایا و معایب پوشش های سقف های شیبدار مطلع گردید تا بتوانید متناسب با شرایط ویلای خود، بهترین تصمیم را اتخاذ نمایید.
طراحی سقف های شیب دار با بنیان سقف
طراحی سقف های شیبدار امری تخصصی است که در صورتی به نتیجه ایده آل منتهی می شود که اینکار را به افراد متخصص و کاردان در این زمینه بسپارید.
مجموعه بنیان سقف با چندین دهه تجربه موفق در زمینه ساخت سقف های شیبدار، در تلاش است تا با استفاده از بهترین متریال و مواد اولیه مناسب و به کمک نیروی کاربلد و متخصص، بهترین طراحی سقف های شیبدار را برای شما عزیزان انجام دهد.
در صورتی که مایل هستید متناسب با متراژ سقف خود از گزینه هایی که برای طراحی سقف شیبدار پیش رو دارید، مطلع شوید و همینطور هزینه اجرای هر کدام را برآورد کنید، می توانید از طریق راه های ارتباطی درج شده در انتهای این مقاله با مهندسین بنیان سقف در ارتباط باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.