
اجرای انواع پوشش سقف های شیب دار می تواند با استفاده از سفال، چوب، تایل های آردواز، انواع ورق های شیروانی مانند ورق های گالوانیزه و … باشد.
از اساس هر بنایی، سقف آن است که باید متناسب با شرایط آب و هوایی که بنا در آن قرار می گیرد، طراحی و ساخته شود. از همین رو اجرای سقف شیب دار در انواع مختلفی شامل سقف های مسطح، گنبدی، شیب دار و … انجام می شود که از پرطرفدارترین آن ها به خصوص در مناطق بارانی، سقف های شیبدار می باشد که برای استفاده در هر محیطی و با هر آب و هوایی، بسیار مناسب می باشد.
از سوالات پرتکرار افراد، نحوه اجرای سقف شیب دار می باشد که برای طراحی و اجرای آن از چه مصالحی استفاده می شود. در این مقاله از سایت بنیان سقف قصد داریم به معرفی و بررسی نحوه اجرای سقف شیب دار بپردازیم.
دلیل اصلی که از سقف شیب دار استفاده میشود چیست؟
در مناطقی که میزان بارندگی در آن ها زیاد است، سقف شیب دار خانه ها دارای عملکرد بسیار خوبی در زمان بارش برف و باران می باشد؛ دلیل این موضوع این است که آب برف و باران به واسطه وجود شیب بر روی سقف به راحتی به سمت لوله ناودان و یا لبه سقف هدایت می شود و سپس به زمین منتقل می گردد.
همین موضوع سبب می شود که از تجمع آب بر روی سقف های شیروانی جلوگیری گردد و سقف خانه آسیب نبیند. بنابراین دلیل اصلی استفاده از سقف های شیب دار، عدم نیاز به برف روبی در زمستان ها می باشد و همینطور انتقال راحت آب به بیرون از سقف با استفاده از سقف های شیب دار از آسیب رسیدن به خانه جلوگیری خواهد کرد. لازم است اشاره کنیم که سقف های شیب دار معمولا عایق حرارت و صوت نیز می باشند که به نوبه خود مزیت بزرگی برای این نوع سقف ها محسوب می شوند.
مراحل و نحوه اجرای سقف شیبدار چگونه است؟
مراحل اجرای سقف شیب دار در چندین مرحله شامل موارد زیر انجام می شود:
- زیرسازی سقف شیب دار
- قرار دادن تیرهای فلزی بر روی سقف بتنی
- آهن کشی برای پوشش هرمی
- زره کشی برای سر درب
- سقف و اسکلت کامل برای اجرای سقف شیب دار
- نصب ورق های سقف شیب دار
- آهن کشی در سقف شیب دار
- زیر سازی واضح و کامل مخروط فلزی
- انجام مرحله شاسی کشی چوبی و فلزی
- شاسی کشی با استحکام بالا روی سقف بتنی
- شاسی کشی و تیر ریزی برای نمای پیشانی ساختمان
- اجرای مناسب آب رو برای شیروانی
- زیر سازی کامل برای سقف شیب دار هرمی و یا مخروطی به کمک پروفیل
- به کارگیری چوب روسی در زیر سازی سقف شیب دار
در ادامه پیرامون مهم ترین مراحل اجرای سقف شیب دار توضیحات مختصری آورده شده است.
1.آهن کشی سقف در اجرای سقف شیب دار
مرحله اول اجرای سقف شیب دار ، زیرسازی سقف می باشد که معمولا برای آن از پروفیل های فلزی، چوبی و کلاف استفاده می شود. مرحله زیرسازی سقف های شیب دار از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه باید به گونه ای باشد که در برابر نیروی باد، طوفان و … هیچ بخشی از آن جدا نگردد؛ چراکه نگه دارنده اصلی بار سقف، زیر سازی و اتصالات آن می باشد.
آهن کشی سقف شیب دار باید در شیب مناسبی انجام شود تا بتوان متناسب با آن از مصالح اولیه مناسبی استفاده نمود. متخصصان بنیان سقف بر این باور هستند که شیب 32 درجه برای پیادهسازی سقف های شیب دار بسیار مناسب است.
برای اجرای سقف شیب دار بهترین انتخاب، پروفیل های فلزی با فاصله استاندارد 70 تا 80 سانتیمتر است. پس از اتمام مرحله آهن کشی سقف شیب دار، می توان ورق های شیروانی را مستقیما بر روی بخش های افقی مربوط به شاه تیرها نصب نمود. شاه تیر ها و یا ستون ها به خرپای پشت بام متصل هستند و در نهایت می توان نصب را از لبه خارجی و بیرونی شروع نمود.
2.زیرسازی سقف های شیبدار شیروانی
پس از اجرای آهن کشی سقف های شیب دار، پوشش زیرسازی سقف ها و پوشش اولیه بر روی آن ها قرار می گیرد. معمولا پوشش اولیه به عنوان عایق عمل می کند، به همین دلیل برای آن می توان از متریالی از جنس فلز و رایج در بازار شامل ساندویچ پنل، توری به همراه پشم شیشه و یا چوب و دیگر مصالح استفاده نمود.
از نکات مهم این مرحله این است که باید برای اجرای سقف شیب دار و پوشش روی سازه حتما زیرسازی مناسبی انجام شود؛ به عنوان مثال اگر کارفرما پوشش نهایی سقف شیروانی را از جنس ورق های فولادی انتخاب کرده است، لازم است که حتما زیرسازی مناسب انجام شده باشد تا در نهایت به عنوان عایق دمایی و رطوبتی مناسبی عمل کند.
لازم به ذکر است برای زیرسازی سقف های شیب دار از پوشش چوبosB نیز استفاده می شود که معمولا زیرسازی مناسبی برای برخی پوشش سقف های شیبدار شامل شینگل است.
3.اجرای ورق های شیروانی فلزی از قبیل گالوانیزه رنگی
پس از آماده شدن زیرسازی سقف های شیب دار، می توان پوشش نهایی سقف های شیب دار را اجرایی کرد. معمولا انواع پوشش مورد استفاده برای سقف های شیب دار دارای همپوشانی لازم با یکدیگر هستند که همین ویژگی سبب می شود که عایق رطوبتی لازم را ایجاد کنند. البته برخی مصالح نیاز دارند که برای عمل کردن به صورت عایق رطوبتی در کنار دیگر مصالح مورد استفاده قرار بگیرند.
برای اجرای پوشش های سقف شیب دار شیروانی همانند شیروانی های سفالی، نیاز است از قطعاتی شامل تاج بام، لب بندی، کله بام، کتیبه، ناودانی و … استفاده شود تا شرایط عبور آب در نقاط مختلف سقف را فراهم کند. همینطور برای اجرای برخی دیگر از پوشش سقف ها نیاز است از میخ و یا پیچ برای اتصالات استفاده شود و در نهایت محل اتصال میخ ها آب بندی گردد.
برای اجرای سقف های شیروانی و شیب دار می توان از انواع پوشش های مناسب برای سقف های شیب دار استفاده کرد که از مناسب ترین آن ها فلزاتی شامل ورق گالوانیزه و ورق رنگی می باشد.
توصیه می شود پیش از اجرای سقف شیب دار حتما از متخصصان و کارشناسان این حوزه، راهنمایی های لازم را دریافت کنید. توصیه متخصصان بنیان سقف استفاده از مصالحی همچون گالوانیزه برای اجرای سقف شیب دار می باشد که در برابر برودت، شدت وزش باد و … استحکام و مقاومت بالایی دارد. بنابراین استفاده از مصالح فلزی به دلیل ساختار مقاوم و مستحکم، دارای ایمنی بیشتری است.
4.استفاده از دستگاه فرز در اجرای سقف شیب دار
برای اجرای سقف شیب دار با ورق های فلزی گالوانیزه و ورق های رنگی، نیاز است ورق های کرکره ای به صورت طولی برش بخورد. برای برش دادن این ورق ها از دستگاه سنگ فرز و یا اره گرد بر استفاده می شود.
پس از اینکه برش های مورد نظر مطابق با اندازه و محدوده سقف ایجاد گردد، لازم است منفذهای دایره ای شکل روی لبه های این ورق های گالوانیزه ایجاد گردد. منفذها گاهی به صورت سر خود بر روی ورق ها موجود هستند اما در صورت نبود آن ها نیاز است با مته های 5 میلی متری در فواصل مشخصی سوراخ شوند. پس از این ورق ها به صورت مستقیم بر روی قسمت افقی هر شاه تیر و یا ستون که متصل به خرپا است، قرار می گیرند که می توان انتهای ورق های گالوانیزه را با نوار های چوب و یا پلاستیک محکم کرد تا از ورود گرد و خاک و باران جلوگیری نماید.
5.مراحل اجرای نصب ورق سقف شیروانی
همانطور که گفته شد لازم است ورق ها با پیچ محکم شوند که می توان برای آن ها از پیچ هایی به صورت 10*5.2 سانتیمتر و یا واشرهای پلی کربنات استفاده کرد تا پوشش سقف شیبدار را مستحکم کرد تا به عنوان عایقی قدرتمند عمل کند.
نحوه اجرای سقف شیب دار با پوشش های متفاوت وابسته به بودجه کارفرما است. همینطور لازم است سقف های شیب دار متناسب با محیط جغرافیایی و شرایط آب و هوایی هر منطقه انجام شود که برای انتخاب صحیح لازم است از متخصصان مشاوره و راهنمایی لازم را دریافت کنید.
6.انتخاب ورق شیروانی سقف در اجرای سقف شیب دار
سقف های شیروانی دارای انواع متنوعی هستند که با شیب های مختلفی طراحی و اجرا می شوند. در انتخاب ورق های شیروانی سقف باید به موقعیت جغرافیایی و ویژگی های اقلیمی محیط مورد نظر توجه شود. هر چه منطقه مورد نظر اصطلاحا باران خیزتر باشد و مرطوب تر باشد، لازم است زاویه شیب سقف نیز افزایش داشته باشد تا به عنوان مانعی در برابر نفوذ رطوبت باران و برف به داخل خانه عمل کند و آن را به پایین سقف هدایت می کند.
شما عزیزان می توانید طراحی و اجرای سقف شیب دار را به متخصصان بنیان سقف بسپارید که دارای سابقه کاری موفقی در این زمینه هستند و می توانند با استفاده از متریال و مواد اولیه مناسب، سازه ای مستحکم و با دوام را برای شما عزیزان طراحی و اجرا کنند. شما می توانید با مهندسین بنیان سقف اقدام به اجرای سقف شیب دار با انواع پوشش های سقف شیب دار شامل آندولین، آندو ویلا، شینگل، تخته انواع چوب، تاپ تایل، عایق ساختمانی، ورق های پلی کربنات، ساندویچ پنل، تایل دکرا، ورق های گالوانیزه رنگی طرح سفال و … نمایید.
شیب سقف های شیب دار چند درجه است؟
سقف های شیب دار دارای حداقل شیب 15 درجه و حداکثر شیب 70 درجه هستند. در گذشته استفاده از سقف های شیب دار فقط در مناطق سرد سیر و پر بارش همچون شمال کشور رواج داشت. اما امروزه به دلیل پیشرفت هایی که صنعت سقف های شیب دار داشته است، از انواع سقف ها در دو گروه سقف های شیب دار سرد و سقف های شیب دار گرم برای تمامی مناطق با شرایط آب و هوایی متفاوت استفاده می گردد. به عنوان مثال از سقف های شیب دار گرم با پنل های خورشیدی و عایق برای مناطق سردسیر استفاده می شود و سقف های شیب دار سرد بدون امکانات هستند.
انواع پوشش سقف و انواع متریال های اجرایی
پوشش سقف شیب دار را می توان از انواع متریال های در نظر گرفته شده برای اینکار شامل تایل های آردواز، سفال، چوب، انواع ورق های شیروانی همچون ورق های گالوانیزه و ورق های طرح سفال و … انتخاب کرد.
بنابراین می توان گفت که پوشش سقف های شیروانی و شیب دار دارای انواع مختلفی شامل ورق گالوانیزه، ورق آجدار، ورق آلوزینک، ورق آلومینیوم، ورق طرح سفال، ورق پالرمو، ورق طرح سینوسی یا کرکرهای، ورق طرح لمبه یا دمپا میباشند و … است.
همینطور شما عزیزان می توانید با استفاده از تجربه کارشناسان بنیان سقف از سقف های شیب دار شینگل، سقف شیب دار دکلرا، سقف شیب دار آندوویلا، سقف شیب دار تاپ تایل و … نیز برای اجرای سقف شیب دار خود استفاده کنید.
اجرای سقف های شیب دار با بنیان سقف
در نظر داشته باشید که طراحی و اجرای سقف شیب دار امری تخصصی است؛ به عنوان مثال لازم است که جهت نصب بام های شیروانی و شیب دار، بر خلاف وزش باد در نظر گرفته شود. بنابراین توصیه می شود برای اینکه طراحی و اجرای سقف شیب دار خود را به اصولی ترین روش ممکن انجام دهید، از متخصصان و کارشناسان بنیان سقف که دارای چندین سال سابقه در این زمینه هستند، راهنمایی دریافت کنید.
مهندسین بنیان سقف می توانند به شما عزیزان کمک کنند که پس از دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از صفر تا صد اجرای سقف شیب دار بهترین تصمیم را در این زمینه اتخاذ کنند.