
انتخاب پوشش مناسب برای انواع سقف شیبدار از اهمیت بسیاری برخوردار است چراکه ضمن تاثیر در نمای ساختمان، به عنوان عایق در برابر برف و باران نیز عمل می کند. بسیاری از افراد تمایل دارند که سقف خانه های خود را به صورت شیب دار طراحی کنند اما در انتخاب پوشش مناسب برای انواع سقف شیبدار دچار تردید می شوند؛ چراکه هدف از اجرای سطح شیب دار رسیدن به یک نمای زیبا و در عین حال ایمن می باشد.
بنابراین نیاز است برای انتخاب درست پوشش سقف شیب دار به پارامترهای مهمی از جمله زیبایی، هزینه، وزن، طول عمر، دوام، عوامل محیطی همچون دما و رطوبت، سبک نهایی ساختمان و … توجه شود. توصیه می کنیم برای اینکه بتوانید انتخاب درستی برای پوشش سقف شیب دار ساختمان و یا آلاچیق خود داشته باشید، در ادامه این مقاله از سایت بنیان سقف همراه ما باشید تا با انواع مختلف پوشش سقف شیب دار آشنا شویم.
معرفی سقف شیبدار
به سقف هایی که شیبی میان 30 تا 90 درجه دارند، سقف شیب دار گفته می شود. البته پیشنهاد متخصصان این امر این است که شیب 37 درجه برای سقف های شیب دار بهترین گزینه است و دلیل این موضوع این است که از نظر ظاهری زیباتر به نظر می رسد و زهکشی آن نیز اصولی تر انجام می شود.
پیش تر استفاده از سقف های شیب دار در بام خانه ها، فقط در شهرهای شمالی مشاهده می شد و دلیل این موضوع نیز بارندگی بسیار در این مناطق بود. به طوری که سقف های مسطح در برابر بارندگی می توانستند مشکلات بسیاری را برای خانه و ساکنین ایجاد کنند؛ سقف های مسطح به عنوان عایقی در برابر آب بهترین کارایی را از گذشته تا کنون دارند.
امروزه علاوه بر شهرهای شمالی، شاهد اجرای سقف های شیب دار در دیگر مناطق کشور نیز می باشید به طوری که سقف های شیب دار به پراستقاده ترین سقف ها تبدیل شده اند. تنوع پوشش سقف شیبدار و جلوه بصری که این نوع اجرای بام ساختمان در پی دارد، سبب شده است که بسیاری علاقه مند به اجرای سقف شیب دار باشند اما در انتخاب پوشش مناسب برای انواع سقف شیبدار دچار تردید شوند که کدام یک برای خانه آن ها بهترین گزینه است.
سقف های شیب دار و پوشش هایی که برای آن ها وجود دارد، دارای تنوع بالایی هستند. از انواع پوشش های سقف شیب دار می توان به تناسب محل مورد نظر در ساخت سقف های شیب دار ویلا ها، سوله ها، سالن های ورزشی، آلاچیق ها، دامداری، انبار، مرغداری و … استفاده نمود.
اهمیت انتخاب پوشش مناسب برای سقف های شیبدار چیست؟
همانطور که اشاره کردیم برای سقف های شیب دار، پوشش های مختلفی ساخته شده از متریال مختلف و با کیفیت های متفاوتی در بازار وجود دارد. شما باید به عنوان کارفرما و صاحب ملک، پوششی را برای ساختمان خود انتخاب کنید که ضمن اینکه زیبایی نمای ساختمان شما را دو چندان کند، طول عمر و مقاومت بالایی نیز داشته باشد و در برابر قرار گرفتن در معرض نور خورشید و یا به دلیل رطوبت زیبایی و کیفیت خود را از دست ندهد.
در نظر داشته باشید در صورتی که انتخاب پوشش مناسب برای انواع سقف شیبدار به درستی انجام شود؛ ضمن اینکه نسبت به سقف های مسطح نیازمند مراقبت کم تری خواهند بود، از نظر اقتصادی نیز بسیار به صرفه تر می باشند. چراکه از محل زندگی همچون ویلا و یا محل کار شما همچون سوله ها و انبارها در برابر بارش برف و باران مراقبت می کنند. از سویی دیگر پوشش های مناسب سقف های شیب دار به عنوان عایق عمل می کنند و از اتلاف انرژی جلوگیری می کنند.
لازم به ذکر است که انتخاب پوشش مناسب برای انواع سقف شیبدار در ارزش افزوده ساختمان شما نیز نقش موثری را ایفا می کند. به طوری که اگر پوشش مناسبی را برای ساختمان خود انتخاب کنید، به دلیل زیبایی و امنیتی که ایجاد شده است، می توانید از آن به عنوان یک امتیاز مثبت برای ویلای خود یاد کنید.
عوامل مؤثر در انتخاب پوشش مناسب برای سقف های شیب دار
شاید برای بسیاری از افراد این سوال ایجاد شود که در انتخاب پوشش مناسب برای انواع سقف شیبدار به چه فاکتورهایی باید دقت کنند. در صورتی که می خواهید پوشش مناسبی را برای سقف شیبدار خود انتخاب کنید، لازم است موارد زیر را در نظر داشته باشید تا در نهایت بهترین انتخاب را برای خود رقم بزنید.
مصالح و مواد اولیه مورد استفاده در تولید پوشش های سقف شیب دار
از مهم ترین عوامل موثر در انتخاب پوشش مناسب برای سقف شیبدار متریال به کار رفته در تولید پوشش های سقف های شیب دار است. در واقع این مواد اولیه استفاده شده در تولید پوشش سقف ها می باشد که میزان کیفیت آن ها را تضمین می کند. چنانچه مواد اولیه مورد استفاده در تولید پوشش های سقف شیبدار نامرغوب و بی کیفیت باشد، بدیهی است پس از مدت زمان کوتاهی از اجرای آن در برابر تابش نور خورشید و یا بارش باران، کیفیت و زیبایی روز اول را نخواهند داشت. بنابراین توصیه می شود حتما در مورد مواد اولیه به کار رفته در تولید پوشش های سقف شیب دار تحقیق کافی داشته باشید.
داشتن تناسب رنگ پوشش سقفهای شیبدار از فاکتورهای مهم در انتخاب پوشش مناسب برای سقف شیبدار
برای انتخاب پوشش مناسب برای سقف شیبدار به تناسب رنگ پوشش سقف شیب دار با دیگر اجزای سازه خود توجه داشته باشید. آنچه که حائز اهمیت است این نکته می باشد که رنگ پوشش سقف شیبداری که انتخاب کرده اید، با دیگر اجزای ساختمان هارمونی داشته باشد و نمای بیرونی را زیباتر جلوه بدهد.
متناسب بودن پوشش سقف شیب دار با محیط و منطقه ساختمان
از دیگر موضوعات مهم در انتخاب پوشش مناسب برای سقف شیبدار متناسب بودن پوشش سقف شیب دار با محیط و منطقه ساختمان است.
برخی پوشش های سقف های شیب دار به دلیل ترکیباتی که در تولید آن ها به کار رفته است، در برابر آفتاب و اشعه خورشید مقاوم هستند و برای مناطق گرم و خشک مناسب تر می باشند؛ در مقابل برخی دیگر از پوشش ها نیز مقاومت بالایی در برابر آب و رطوبت دارند و برای مناطقی که بارندگی در آنجا زیاد است مناسب هستند. بنابراین سعی کنید پوششی متناسب با آب و هوای منطقه محل زندگی خود تهیه کنید.
مزایای سقف شیبدار چیست؟
وقتی افراد قصد طراحی و اجرای بام ساختمان خود را به صورت شیبدار دارند؛ به دنبال مزیت های سقف های شیب دار هستند تا متقاعد به استفاده از آن شوند. سقف های شیب دار نسبت به سقف های مسطح مزایای بسیاری دارد که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:
عایق بودن سقف های شیروانی _ انتخاب پوشش مناسب برای سقف شیبدار
سقف های شیروانی عایق هستند؛ ضمن اینکه از نفوذ آب برف و باران به داخل خانه جلوگیری می کنند؛ عایق صوتی نیز می باشند به این معنی که مانع از ورود صدای برف و باران به داخل خانه هستند. لازم است اشاره کنیم که با استفاده از سقف های شیروانی می توان از هدر رفتن انرژی نیز جلوگیری کرد؛ چراکه این سقف ها به ثبات دمایی کمک می کنند. این ویژگی برای مکان هایی همچون مرغداری که ثبات دمایی برایشان اهمیت دارد، بسیار کارآمد است.
جلوگیری از جمع شدن آب بر روی پشت بام
از مزیت های انتخاب پوشش مناسب برای سقف شیبدار این است که در مناطق با بارندگی زیاد از جمع شدن آب بر روی پشت بام جلوگیری می کند. این ویژگی سقف های شیب دار در شهرهای شمالی کشور که میزان بارندگی سالیانه در آن زیاد است، استفاده بیشتری می شود.
ماندگاری و دوام بالای سقف های شیب دار
برای اجرای سقف های شیب دار از پوشش هایی استفاده می شود که ضمن داشتن استحکام، دوام و ماندگاری بالایی دارند.
اجرای سریع
سقف های شیب دار طی مدت زمان کوتاهی قابل اجر هستند.
سبک بودن
در ساخت پوشش های سقف شیب دار متریالی به کار رفته است که بسیار سبک هستند و همین موضوع به سبک سازی ساختمان کمک می کند.
مقرون به صرفه _ انتخاب پوشش مناسب برای سقف شیبدار
این سقف ها بسیار مقرون به صرفه هستند و ضمن اینکه ساختمان را در طولانی مدت از تعمیرات در اثر خرابی ناشی از برف و باران، بی نیاز می کنند.
- ایجاد نمای زیبا در ساختمان
- افزایش ارتفاع سقف و در نهایت افزایش حجم داخلی ساختمان
- عدم آسیب دیدن ساختمان در زمان بارش برف و باران
- امکان زدودن آسان برف از روی سقف های شیروانی
انواع پوشش سقف شیبدار
پوشش های سقف های شیب دار طی سال های اخیر، پیشرفت های بسیاری داشته است؛ به طوری که امروزه شاهد تنوع بالایی در انواع پوشش های سقف شیبدار از نظر کیفیت، مواد اولیه به کاررفته در تولید آن ها، اندازه، رنگ بندی و … می باشیم. برای اینکه بتوانید انتخاب پوشش مناسب برای سقف شیبدار را راحت تر انجام دهید، توصیه می شود برای اطلاع از انواع پوشش سقف شیبدار در ادامه همراه ما باشید.
پوشش فلزی از انتخاب های پوشش مناسب برای سقف شیبدار
بسیاری از افراد در هنگام انتخاب پوشش مناسب برای سقف شیبدار ، به سراغ پوشش فلزی می روند، چراکه دارای نصب آسان، طول عمر و ماندگاری بالا و همینطور هزینه نگهداری پایینی است. این نوع سقف را به وفور می توانید در اغلب خانه های شمالی مشاهده کنید و از رایج ترین پوشش های سقف های شیبدار شناخته شده است.
از معایب پوشش های فلزی می توان به مقاومت کم آن ها در برابر آفتاب اشاره کرد؛ به طوری که پس از قرار گرفتن در برابر آفتاب ممکن است مقاومتشان کم تر شود. همینطور این پوشش ها در زمان بارندگی صدای زیادی دارند و همین موضوع استفاده از آن ها را نسبت به گذشته کمی کاهش داده است.
انواع تایل
از سال های گذشته تاکنون از انواع تایل ها در ساخت سقف های معمولی و سقف های شیب دار استفاده می شود. تایل ها خود دارای انواع مختلفی هستند؛ به طوری که از تایل های سفالی در ساخت سازه های مدرن استفاده می شود و عمر و ماندگاری بالایی دارند.
از مزیت تایل ها این است که در برابر عوامل محیطی، آتش، حشرات و … بسیار مقاوم می باشند و کم تر نیازمند تعمیرات و نگهداری هستند. این نوع از پوشش های سقف شیب دار ضمن داشتن وزن بالا، قیمت بالایی نیز دارند. از مهم ترین انواع تایل های پرکاربرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تایل های سفالی از جنس خاک رس
- تایل های ورق های قیری
- ورق ها و تایل های سیمانی
- تاپ تایل 8 لایه با روکش گالوانیوم
- تایل دکرا مستحکم و مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی مختلف
- تایل سنگ لوح با مقاومت بالا
- تایل های چوبی
- تایل های کامپوزیتی کم هزینه کم با قابلیت نصب آسان
- سقف بتنی بسیار مشابه به تایل های سفالی
انتخاب پوشش مناسب برای سقف شیبدار از نوع شینگل
از دیگر مواردی که افراد می توانند در انتخاب پوشش مناسب برای سقف شیبدار آن را در نظر بگیرند، پوشش سقف های شیب دار از نوع شینگل می باشد که طرفداران بسیاری دارد؛ چراکه از پوشش های بادوام و مستحکم است که در عین حال سبک می باشد و نصب آن نیز به آسانی انجام می شود.
پوشش های سقف شیبدار از نوع شینگل دارای رنگ بندی های متنوعی هستند که در انواع ساختمان ها با سبک های مدرن و کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرند. گفتنی است که پوشش شینگل موجود در بازار ایران، وارداتی هستند و همین موضوع هزینه اجرای آن را افزایش داده است و اجرای پوشش سقف شیب دار برای پروژه ها با متراژ بالا توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
پوشش پی وی سی و یا پلی کربنات
از پوشش های منتخب سقف های شیبدار، پوشش پی وی سی و یا پلی کربنات است که در ساخت سازه های مختلفی به کار می رود. این نوع از پوشش ها دارای تولیدات داخلی نیز هستند و همین به معنای مقرون به صرفه بودن اجرای آن ها است. طول عمر بالا، مقاومت در برابر نور خورشید، مقاومت در برابر خوردگی و ضربه، نصب آسان، ضد حریق و … از دیگر مزیت های این پوشش ها می باشد.
پوشش اندوویلا فرانسه
از دیگر گزینه های انتخاب پوشش مناسب برای سقف شیبدار پوشش اندوویلا فرانسه است که ضمن سبک بودن، بسیار باداوم است و جایگزین مناسبی برای پوشش های سنگی قدیمی می باشد. پوشش اندوویلا فرانسه تنوع رنگ بندی بالایی دارد و همینطورعایق صوتی خوبی در برابر صدای تگرگ و باران است.
در تولید پوشش اندوویلا از مواد اولیه طبیعی و باکیفیتی شامل سلولز استفاده می شود و در ساخت آن استاندارد های جهانی رعایت شده است. به همین دلیل دارای مقاومت بالایی در برابر رطوبت و نور خورشید هستند و قابل استفاده در تمامی مناطق کشور می باشند. از دیگر مزیت های پوشش اندوویلا سازگاری با محیط زیست است و برای بدن انسان نیز بی ضرر می باشد.